Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΝΟΝΑΣ



ΚΑΝΟΝΑΣ

Ενοχλημένος από την αντίληψη του διέκρινε στον ορίζοντα ένα μπλε αριθμό που δήλωνε τι σημαίνει το να είσαι ανοιχτός σε κάθε βροχή που πλημμυρίζει το συνειδητό σου. «Άσε το φως να κάνει τη δουλεία του!», φωνάζαν οι φύλακες της Αυγής. Σα να μην άκουσε τίποτα συνέχισε προς το χαμό που του φυλούσε το πεπρωμένο, αν μπορούμε να δεχτούμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με βεβαιότητα.
Ένα πράγμα που δεν του άρεσε ήταν η υπερβολική βεβαιότητα. Στο χαρούμενο πλάσμα που συνέθετε η παιδική του αντίληψη έδινε ένα σύμβολο ανίκανο να περιγράψει τα γεγονότα όπως συνέβησαν και όπως θα συμβούν. Υπήρχε ομορφιά στο σύνολο και το διαπίστωσε όταν ο καθρέφτης ήρθε μπροστά του για να αυτοκαταστραφεί. Οι ιστορικοί ακόμα διαφωνούν για το ποσοστό της επιτυχίας αυτής της απόπειρας. Και αν ο Δελφικός είχε σταματήσει για να πιει νερό στο ρυάκι της αφθονίας αυτή θα είχε γυρίσει και θα τον έφτυνε. Φυσικά, γιατί έτσι Είναι.
Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή. Διαφάνεια και φως συγκρούνταν αιώνια μέχρι να καταλάβει το ένα πως δε γίνεται να υπάρχει χωρίς το άλλο. Αυτή η αμφίδρομη ανταλλαγή ενέργειας οφειλόταν κυρίως σε συχνότητες που διαδοχικά γαργαλούσαν το αυτί σε σημείο ηδονής. «Αυτό λέγεται μουσική», είπε η Απλή Λογική που με τη μεσότητά της προσπαθούσε να διαλύσει το σύννεφο της αυτοσυντήρησης του πληθυσμού.
Αυχενικό σύνδρομο, αυτισμός και διαύγεια, οι τρεις αυτές έννοιες προσλαμβάνονται διαφορετικά από κάθε δέκτη.  Σαν ακτίνες ζωντανής ύλης με τη μορφή σωματιδίων η Ουσία κάνει την εμφάνισή της στον Πλανήτη. Υπάρχει μέγαλο βάθος στα πράγματα. Αρκεί να το αισθανθούμε.